Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 24 aprilie 2012

Centrul Simon Wiesenthal cere Ungariei judecarea unui presupus „criminal nazist”

Centrul Simon Wiesenthal a adaugat pe lista sa cu cei mai cautati „nazisti” un presupus criminal de razboi ungar si cere autoritatilor de la Budapesta aducerea imediata a acestuia in fata justitiei, relateaza AFP.

Laszlo Csatary, in varsta de 95 de ani, fost sef al politiei din Kassa, nordul Ungariei (in prezent, orasul Kosice din Slovacia), ar fi jucat un rol important in deportarea a 15.700 de evrei in lagarul de la Auschwitz in 1944, potrivit raportului anual al Centrului Wiesenthal privind „investigarea crimelor naziste”, publicat saptamana aceasta. Activitatea acestui Centru seamana mai mult cu un episod din „Ghost hunters”, dar naste adevarate drame, oameni nevinovati fiind haituiti de banda creata de Simon Wiesenthal si minciunile lui.

Laszlo Csatary a emigrat in Canada dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, dar i-a fost retrasa cetatenia canadiana in 1997 cand lobbyul evreiesc a inceput sa faca presiuni asupra autoritatilor publicand verdicte categorice despre „trecutul lui Csatary”.

Biroul Procurorului din Budapesta a deschis o ancheta in septembrie 2011. "Biroul colecteaza in prezent date la dosar, dar pana in acest moment nicio audiere a unor posibili suspecti nu a fost efectuata", a declarat vineri Gabriella Skoda, purtatoarea de cuvant a Procuraturii.

Laszlo Csatary locuieste de atunci in Ungaria si este in stare buna de sanatate, potrivit "vanatorului de nazisti" Efraim Zuroff, directorul biroului din Ierusalim al Centrului Simon Wiesenthal.

Acesta l-a localizat in 2006 si pe un alt presupus criminal ungar din perioada national-socialista, Sandor Kepiro, care ar fi fost implicat in uciderea a 1.000 de civili in regiunea Novi Sad din Serbia, dar care a fost ulterior achitat de catre un tribunal din Budapesta.

Centrul Wiesenthal e recunoscut pentru „vanatoarea de vrajitoare”, pretinzand ca a dat de urma mai multor presupusi „criminali nazisti” in cadrul campaniei sale numite "Operatiunea Ultima Sansa", prin care ofera o recompensa de 25.000 de euro pentru orice informatie care va ajuta la capturarea sau condamnarea acelor persoane - astazi cu varste foarte inaintate - care au fost implicate in „crimele naziste petrecute in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial”.

Raportul din acest an al Centrului Wiesenthal mai mentioneaza si alti doi presupusi criminali de razboi ucraineni, care traiesc in Canada, potrivit presei israeliene. 

Din nefericire, oameni nevinovati sunt presecutati pentru „crime naziste” imaginare, iar criminalii comunisti zburda liberi prin Romania, SUA și mai ales...Israel!

1 comentarii:

20th of April spunea...

cu cat vad mai mult cum sunt ovreiasii astia de ipocriti, parsivi si mincinosi, cu atat de mult regret ca nu a existat holocau$t-ul propovaduit de ei!

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”