Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 25 aprilie 2012

Tricoul care naște controverse. Extremiștii din „Liga Împotriva Defăimării Evreilor” ies la atac.

O companie producătoare de îmbrăcăminte a stârnit un adevărat scandal când a creat un tricou despre care se spune că evocă „tratamentul la care au fost supuşi evreii la holocaust.”

Compania Urban Outfitters a stârnit aceste controverse cu un tricou galben pe care este ataşată o stea albastră cu şase colţuri, scrie dailymail.co.uk.

O organizaţie evreiască spune însă că imaginea imprimată pe tricouri este extrem de asemănătoare cu steaua lui David, purtată de evrei în Germania național-socialistă.

Tricourile controversate sunt disponibile pe site-ul companiei la preţul de 100 de dolari.
"Folosirea acestui simbol este complet lipsită de gust şi jignitoare şi suntem indignaţi că puneţi la dispoziţia clienţilor acest produs", se arată în mesajul trimis către companie de Barry Morrison, directorul regional al organizației extremiste Ligii Împotriva Defăimării evreilor.
Aceasta nu este prima dată când compania de îmbrăcăminte stârneşte controverse. În 2003, a lansat un tricou cu mesajul "Toată lumea iubeşte o fată evreică" înconjurat de simboluri ale dolarului. Doi ani mai târziu, compania a vândut un tricou pe care scria "New Mexico este mai curat decât Mexicul obişnuit".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”