Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 25 aprilie 2012

Lupul dacic va fi emblema echipei olimpice a „Republicii Moldova” la J.O. de la Londra

A fost aleasă emblema echipei „Republicii Moldova” la Jocurile Olimpice de la Londra. Autorul lucrării este un student care a avut ca inspiraţie trecutul istoric al dacilor. Este vorba de stindardul dacilor, o combinație între un cap de lupu și un trup de șarpe care simbolizează soarele, pământul apa, prosperitatea și roada.

Dintre cele peste 150 de desene înscrise în concurs, internauții precum și un juriu compus din cinci persoane au ales lucrarea unui student de la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă". Tânărul a primit un iPad.

Emblema a fost aleasă în urma unui concurs organizat de „Comitetul Național Olimpic” și lansat acum o lună pe o rețea de socializare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”