Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 12 aprilie 2012

Mel Gibson, acuzat de antisemitism de un scenarist evreu: „Urăște evreii și s-a bucurat când John Lennon a fost împușcat”

Scenaristul Joe Eszterhas l-a acuzat pe Mel Gibson că nu a vrut să regizeze un film la care cei doi ar fi trebuit să colaboreze din cauză că Eszterhas este evreu, scrie Daily Mail.

Scenaristul i-a adresat lui Mel Gibson o scrisoare deschisă în care îl acuză de antisemitism. El spune că regizorul ’’urăşte evreii şi că s-a bucurat când John Lennon a fost împuşcat’’.

Acuzaţiile sale vin după ce atât Mel Gibson, cât şi studiourile Warner Bros, i-au refuzat ultimul scenariu, intitulat „The Maccabees”, în care este vorba despre un „războinic evreu” care a învins armatele greacă şi siriană în secolul 2 î.Hr.

„Am ajuns la concluzia că motivul pentru care nu vrei să faci acest film este că urăşti evreii. De fapt, singurul motiv pentru care ai fi făcut acest film ar fi fost dacă ai fi reuşit să-i converteşti pe evrei la creştinism’’, scrie Eszterhas.

Mel Gibson a reacţionat şi a redactat la rândul său o scrisoare deschisă în care a spus că toate acuzaţiile lui Eszterhas sunt nişte minciuni.

„Nu am vrut să regizez acest film pentru că după 15 luni, atunci când m-am întâlnit cu tine, nu scriseseşi nici măcar un cuvânt. Pe lângă faptul că ai întârziat predarea scenariului, calitatea acestuia lasă de dorit. În 25 de ani de activitate nu am văzut o mai mare pierdere de timp ca scenariul de la „The Maccabees”. Din cauza asta am decis să nu mai colaborăm’’, a spus Gibson.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”