Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 8 aprilie 2012

Poliţia se face iar de râs! Horia Sima contravine ordinii publice la Iaşi!

de Florin DOBRESCU, Buciumul.ro

Nu ştiu de ce, în ultima vreme organele Ministerului de Interne doresc cu tot dinadinsul să confirme faptic bancurile şi schetchurile avînd ca protagonişti poliţişti şi jandarmi proşti…

Erorile de exprimare ale ex-ministrului de interne Igaş, site-ul de cultură băgat la dubă de jandarmii bucureşteni cu ocazia protestelor sau “fascismul de la Băbana” demascat de vajnicii poliţişti argeşeni lunile trecute sunt indicatori ai unui nivel din ce în ce mai scăzut de pregătire elementară în rândul angajaţilor Ministerului de Interne.

Deunăzi, Poliţia română a dat o nouă probă de umor involuntar pe străzile Iaşului, acolo unde oamenii Legii nu s-au ocupat de niscaiva furăciuni ori acte antisociale de care capitala Moldovei nu duce lipsă altminteri, ci au intervenit cu vitejie împotriva câtorva “fascişti” care, în opinia lor au încălcat ordinea publică.
Dar să vedem detaliile.

De trei luni de zile, Vasile Dorohoianu protestează în faţa Primăriei din Iaşi, asemenea multor români, denunţând jocurile murdare, corupţia şi abuzul practicate de actuala clasă politică compromisă. Dorohoianu este un obişnuit al atitudinilor publice atunci când demnitatea sa de român de pe malul Bahluiului îi spune că autorităţile corupte comit o nouă nedreptate împotriva cetăţenilor sau interesului naţional. Fapt ce l-a costat pînă acum mai multe amenzi contravenţionale.

Dar este pentru prima oară când Vasile Dorohoianu este amendat pentru… “fascism”. “Fascism” care, în opinia poliţiştilor contravine ordinii publice, indignînd cetăţenii.

În fapt, ieşeanul a protestat zile la rând în faţa primăriei, dar de astă dată, din recuzita bannerelor confecţionate pe banii săi, Dorohoianu a afişat o imagine preluată şi mărită din ziarul Libertatea. Este vorba de un banner reproducînd imaginea de tinereţe a lui Corneliu Zelea Codreanu, în faţa unui flanc de legionari, salutînd cu salutul legionar, la care se adaugă titlul cu litere de-o şchioapă: “Mişcarea Legionară va candida la alegerile din 2o12 prin Partidul Pentru Patrie”, titlul preluat din acelaş ziar.

Manifestarea tăcută a ieşeanului Dorohoianu s-a lăsat cu o amendă de 1500 lei, de care nu au scăpat nici camarazii care l-au însoţit.

Procesul verbal întocmit de poliţişti este o probă de siluire în ultimul hal a limbii române. Citindu-l ai putea fi convins că redactarea aparţine unui congolez tocmai stabilit în România. Dezacordurile şi dezarticularea sintactică a frazei sunt supărătoare chiar şi pentru un elev în clasa a doua.

Iată textul: “În ziua de 7.03.2012, ora 12,1o, locul Iaşi, Bd Ştefan cel Mare şi Sfânt (…). Susnumitul la data şi ora mai sus menţionate aflîndu-se în faţa primăriei Municipiului Iaşi a săvârşit prin constituirea unui grup de persoane împreună cu numiţii Bălănescu Sorin, Rădună Gabriel, şi Bârsan Stelică, de acţiuni ilicite contrare ordinii şi liniştii publice prin afişarea pe un banner, expresii invocînd Mişcarea Legionară şi imagini cu liderul Horia Sima mimînd salutul nazist, indignînd astfel cetăţenii aflaţi prin zonă.” Dorohoianu a fost amendat în baza articolelor 3 şi 4 din legea 61/1991, privind ordinea publică.

Dar să analizăm textul. Aşadar, susnumitul a săvârşit prin constituirea unui grup de persoane de acţiuni ilicite contrare ordinii şi liniştii publice” (!!!). Care au fost acţiunile care au contravenit liniştii publice? Păi să vedem: “afişarea pe un banner, expresii invocînd (vroiau să spună evocînd!) Mişcarea Legionară şi imagini cu liderul Horia Sima (de fapt era Corneliu Codreanu!) mimînd (de ce trebuia să “mimeze”?) salutul nazist…” Şi acum ţineţi-vă bine: “…indignînd astfel cetăţenii aflaţi prin zonă.” Îmi şi închipui grupuri compacte de cetăţeni “aflaţi prin zonă”, prăbuşindu-se cuprinşi de o indignare colectivă, ca în filmele nord-coreene.

“Simţ enorm şi văz monstruos, monşer”, ar fi exclamat Caragiale dacă ar fi fost de faţă.

Interesant este că, în accepţia agentului Roşu Constantin Marius, prezenţa imaginii lui Horia Sima este un factor generator de perturbare a ordinii şi liniştii publice. E bine. Dacă şi la 19 ani de la moarte Comandantul Mişcării Legionare este inamicul public nr. 1 al acestor produşi ai şcolii comuniste, înseamnă că omul chiar a reuşit să reprezinte ceva în Istoria acestei ţări. Onoare!

În ce-l priveşte pe poliţistul agramat… Pe lângă faptul că simpaticul ieşean Vasilică Dorohoianu şi camarazii săi vor ataca în instanţă procesul verbal de contravenţie, noi nu ne putem abţine de la a înainta Poliţiei Iaşi o adresă oficială prin care vom cere instituţiei să-l trimită pe agentul Roşu Constantin Marius, autorul aceastei capodopere de prostie, să repete clasa a doua, fiind în incapacitatea de a-şi îndeplini sarcinile de serviciu.

1 comentarii:

Anonim spunea...

pai normal ca eroi Romani, doar nu se asteptau ca sovieticii sa fie...!poate daca era si monument sovietic,isi programau o zi (I)lici, una colea...

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”