Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 15 mai 2012

Medicii timişoreni, disperaţi. Cel mai bogat clan ţigănesc din România a cumpărat Spitalul de Copii


Amenintati cu evacuarea de un clan tiganesc, medicii celui mai mare spital de copii din Vestul tarii sunt in pragul disperarii. Se asteapta ca dintr-un moment in altul sa ajunga in strada cu tot cu pacienti.
Noii proprietari ai cladirii in care functioneaza clinica TBC si laboratorul sunt din neamul Carpaci. Acestia au reusit sa puna mana pe o buna parte din centrul istoric al Timisoarei, dar si pe diverse institutii sanitare. Carpaci a dat de urma mostenitorilor legali si a cumparat direct sau prin intermediari drepturile litigioase la preturi derizorii.

Cladirea din centrul Timisoarei in care se afla spitalul de copii a fost retrocedata fostilor proprietari in anul 1995. Prin vanzari succesive a ajuns in posesia lui Carpaci. N-a trecut mult si oamenii acestuia au cerut evacuarea.

Cand si-au dat seama ca vor ajunge in strada, medicii au demarat o campanie de strangere de fonduri pentru construirea unei alte cladiri. Din pacate, intr-o luna s-au strans doar cateva sute de lei.
Uluitor este ca acelasi clan Carpaci detine printre altele Clinica de Oncologie, fostul sediu al DSP si fostul sediul al securitatii. Clinica de Oncologie de pe bulevardul Mihai Viteazu a fost ridicata in 1925. Cladirea i-a apartinut medicului ginecolog Stefan Galetaru.

Acum, Clinica de Oncologie ii plateste lunar o chirie de aproape 2.600 de euro proprietarului: Mihai Monica, ruda cu Ionelas Carpaci.

Pentru aceasta constructie, detinatorii au platit doar 130.000 de euro drepturi litigioase, desi a fost evaluata la cel putin un milion de euro. La un moment dat au vrut sa se mute cu forta in spital.

Ionelas Carpaci, considerat cel mai bogat tigan din Romania, cu o avere estimata la peste zece milioane de euro, a cumparat si fostul sediu al directiei de Sanatate Publica Timis. Pentru ca a cerut 10.000 de euro pe luna chirie, institutia si-a schimbat sediul.

In aparenta, membrii acestor clanuri tiganesti actioneaza ca niste cumparatori de buna credinta. Specialistii spun ca in spatele tranzactiilor ar fi multe falsuri prin care familiile instarite ale romilor din Timisoara reusesc sa acapareze imobile emblematice din oras.

Avocatul Florin Kovacs, care a reprezentat in instanta mai multe victime ale clanurilor spune ca, in toate aceste cazuri, se poate vorbi despre o adevarata mafie din care ar face parte functionari din primarie, notari si judecatori.

Familiile tiganesti detin aproape toate casele cu valoare arhitecturala din centrul istoric. Au fost la un pas sa puna mana si pe Centrul Cultural Francez. Ionelas Carpaci este cercetat in prezent pentru tranzactii cu terenuri apartinand municipalitatii, intr-un dosar complex in care sunt inculpati si angajati de la primarie si de la Cadastru.

Sursa: Pro TV

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”