Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 2 mai 2012

Monstruozitatea care a scandalizat românii face înconjurul lumii

Scandalul statuii lui Traian cu lupoaica în braţe, amplasată pe treptele Muzeului Național de Istorie, continuă.

Reacţiile legate de această sculptură sunt variate. În timp ce unii îşi fac cruce şi trec mai departe, alţii râd în hohote şi fac poze, în timp ce alţii consideră lucrarea ca fiind grotescă.

Această sculptură nu este unică, iar autorul a mai realizat încă două lucrări asemănătoare cu cea dezvelită zilele trecute pe treptele Muzeului Naţional de Istorie.

Una dintre ciudăţenii este amplasată la Roma. Deşi a fost instalată în urmă cu mai bine de 20 de ani, statuia ciudată nu a fost finisată nici până în ziua de azi, fiind totuşi ascunsă oarecum. Ea se află în curtea Academiei di Romania din Roma, acolo unde trece neobservată pentru cetăţeni.
Un alt exemplar se află la Sevilla. Construcţia este identică, dar, spre deosebire de copia amplasată la Roma, aceasta are şi un soclu şi este finisată. Iniţial, statuia trebuia instalată în zona centrală a oraşului spaniol, dar autorităţile locale au ales un loc mai ferit de ochii lumii, undeva la marginea Sevillei. Pe o alee îngustă, statuia este încadrată de doi portocali.

În schimb, autorităţile de la Bucureşti au luat hotărârea de a expune monstruozitatea în plin central oraşului, acolo unde, la dezvelire, o femeie a leşinat. Acum, statuia este un punct de atracţie, dar nu pentru iubitorii de artă, ci pentru cei care râd de realizarea sculptorului Vasile Gorduz. Părinţii acoperă ochii copiilor când trec pe lângă porno-statuia de pe treptele Muzeului Naţional de Istorie.
http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/bucuresti-statuie_imparat_traian_gol-lupoaica-muzeu_de_istorie_0_692330986.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”