Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 3 mai 2012

O carte poştală trimisă de Adolf Hitler unui camarad de arme în 1916, prezentată publicului la Munchen

O carte poştală trimisă de Adolf Hitler unui camarad de arme în anul 1916 a fost descoperită şi prezentată publicului la Munchen.

Mesajul ilustratei este unul scurt. Hitler, atunci în vârstă de 27 de ani, îl informează pe soldat că se află sub tratament pentru vindecarea rănilor suferite pe front, dar se va prezenta, în mod voluntar, pe front imediat ce se va reface.

Destinatarul a murit doi ani mai târziu iar vederea a fost cumpărată de un colecţionar. Experţii care au analizat ilustrata au conchis că este originală şi s-au declarat uimiţi că a rămas intactă după aproape un secol.

Asemenea instantanee din viaţa lui Adolf Hitler sunt extrem de rare pentru că multe dintre acestea au fost distruse de învingătorii celui de-al doilea război mondial cu o furie sălbatică.

Imagine din Nürnberg aflată pe cartea poştală expediată de Adolf Hitler camaradului său.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”