Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 28 iunie 2012

Google, ACUZAT că vrea să furnizeze informații strategice Mossad-ului

Agenția de presă iraniană susține că unul dintre directorii executivi ai gigantului Google, Eric Schmidt, ar fi promis acces deplin la datele obținute de motorul de căutare serviciului de informații externe Mossad, în cadrul recentei sale vizite în Israel, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, Schmidt l-ar fi încredițat pe premierul israelian Benjanim Netanyahu că decizia companiei de a investi în economia israeliană ar fost una dintre cele mai bune din istoria Google.

Agenția iraniană de presă mai titrează și faptul că Google ar fi oferit deja sprijin mai multor agenții de spionaj din lume, în special celor de la CIA.

Referitor la colaborarea cu Mossad-ul, presa iraniană susține că nu are informații concrete despre volumul de informații pe care îl va furniza compania americană agenției israeliene, dar punctează faptul că, prin intermediul google Earth, oricine poate avea acces la informații de cea mai bună calitate.

Pe de altă parte, autoritățile iraniene și-au anunțat intenția de a da în judecată compania Google din cauza faptului că ar fi omis intenționat să treacă pe hărțile sale online denumirea istorică a Golfului Persic, ce separă Iranul de Peninsula Arabică.

În replică, conducerea Google a afirmat că acuzațiile oficialilor de la Teheran sunt abuzive deoarece Golful Persic a figurat mereu pe hărţile Google fără vreun nume.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/google-acuzat-ca-a-furnizat-informatii-confidentiale-mossad-ului-989262.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”