Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 28 iunie 2012

Legionarul Sergiu Celibidache este omagiat de Google printr-un logo special

Cel mai important motor de căutare de pe internet și-a modificat logo-ul pe prima pagină drept omagiu pentru aniversarea a un secol de la nașterea compozitorului și dirijorului român Sergiu Celibidache, membru al Mișcării Legionare în anii '30.

Dirijor. S'a nãscut la Roman în anul 1912. Urmeazã Facultatea de Matematici de la Iasi si Facultatea de Constructii din Bucuresti. Studiazã la Conservatorul din Iasi, apoi la cel din Bucuresti.

În anii ’30 face parte din Miscarea Legionarã.

Între anii 1936-1944 studiazã la Berlin la Universitatea Friedrich Wilhelm filosofia si matematica. Obtine doctorate în filosofie si muzicologie la Berlin.

Dirijor la Filarmonicii din Berlin între 1945-1952, dirijor al Orchestrei radiodifuziuniii din Stockholm (1962-1971), dirijor la Orchestrei din Stuttgart între 1972-1977 si al Filarmonicii din Berlin dupã 1979.

Profesor onorific al orasului Berlin în 1971, cetãtean de onoare al orasului München în 1992. Membru al Academiei Române din 1992. În 1993 primeste Marele Ordin German al Artelor „Maximilian“.

S'a stins din viatã în 1996 si a fost înmormântat în apropiere de Paris. După miscarea.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”