Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 4 iulie 2012

Alt palat țigănesc al interlopului Bercea Mondialu va fi demolat

După ce, în luna decembrie, Primăria Slatina intra cu utilajele grele peste una dintre vilele ridicate ilegal în oraş de către Sandu Anghel, alias Bercea Mondialu’, iată că, marţi - 3 iulie, municipalitatea a mai obţinut o victorie similară în faţa interlopului. Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins recursul formulat de avocaţii lui Bercea în ce priveşte anularea unei sentinţe a Tribunalului Olt şi Judecătoriei Slatina privind demolarea a încă o casă construită ilegal de acesta în municipiu.

Imobilul ce urmează a fi demolat este amplasat pe strada Piteşti, lângă restaurantul “Roky”, vizavi de noul hypermarket Dedeman.
Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au judecat, marţi - 3 iulie, dosarul în care avocaţii interlopului Bercea Mondialu’ au sperat să obţină anularea verdictului Tribunalului Olt şi a Judecătoriei Slatina în urma căruia primăria urbei avea "undă verde" pentru a demola imobilul menţionat. Juriştii administraţiei slătinene au susţinut că interlopul, aflat acum după gratii din februarie 2011 pentru şapte ani şi şase luni în urma unei tentative de crimă asupra unui nepot, a ridicat casa de pe strada Piteşti folosindu-se de actele unei alte case, de dimensiuni mai mici.

“În urma acestei decizii a Curţii de Apel Craiova, noi – Primăria Slatina, nu mai trebuie decât să aşteptăm să treacă un termen de 60 de zile, perioadă în care proprietarul de drept poate să îşi demoleze singur clădirea cu pricina. În caz contrar, desigur că o să intervenim noi cu utilajele noastre, numai că proprietarul va fi obligat să plătească ulterior din buzunarul propriu toate costurile necesitate de această operaţiune: contravaloarea combustibilului folosit, utilaje închiriate, transportul materialelor de construcţie la groapa de gunoi etc.”, a declarat Mihai Idita, secretarul Primăriei Slatina.

13 imobile în Slatina - toate ilegale

Căsoiul de pe strada Piteşti ce urmează a fi demolat este cel mai mare ridicat de Bercea în județ prin suprafața pe care o ocupă. Imobilul, care poate fi comparat cu sediul unei instituții publice de mari dimensiuni, a fost pentru o vreme sub sechestru la iniţiativa Parchetului Curţii de Apel Craiova în cadrul unui proces în care Bercea a fost acuzat de evaziune fiscală.


Spre deosebire de tactica adoptată în cazul multor alte imobile similare, Bercea a preferat să fie el trecut proprietar pe vilocul imens ridicată vizavi de sediul Utalim și nu a apelat la intermediari. Interlopul deţine nu mai puţin de 13 imobile în Slatina, dar are proprietăţi şi în oraşul Drăgăneşti-Olt, majoritatea figurând pe numele unor interpuşi. Municipalitatea slătineană a reuşit ca, în luna decembrie a anului trecut, să îi dărâme o casă lui Bercea amplasată la doi paşi de cea care urmează a fi pusă la pământ în următoarele două luni.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Puteau sa dea casa mai multor saraci, sa ii bage acolo. Copii din orfeliate de 17-18 ani ce urmau sa iasa de acolo..

1Autonom spunea...

Să lămurim treaba cu orfelinatele. Există suficiente orfelinate. problema este cum facem să nu mai fie atât de mulți copii abandonați în orfelinate. Există azil de noapte și aproape întotdeauna există locuri libere acolo.

Apoi, dpdv legal, terenul aparține cioroiului, doar construcția a fost ridicată ilegal. Deci statul trebuia să îl și exproprieze de teren. Deocamdată nu există o astfel de lege...

Casele lui deformează arhitectural orice oraș din țara asta, oriunde și-ar fi plasat „construcția”. Acele „case” sunt expresii ale unui prost gust ridicat la un nivel care întrece chiar și imaginiația românilor. Prin urmare, ele trebuie să dispară neapărat pentru a ne păstra cultura și identitatea.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”