Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 2 iulie 2012

INVAZIA CONTINUĂ: Poliţiştii de frontieră au prins 26 de IMIGRANȚI ILEGALI care încercau să treacă graniţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat în ultimele 48 de ore, cinci grupuri de migranţi, formate din douăzeci şi şase persoane, care fie încercau să intre ilegal în România din Serbia, fie să treacă frontiera ilegal în Ungaria.

Douăzeci şi doi dintre migranţi au fost depistaţi la frontiera cu Serbia, în timp ce încercau să intre ilegal în ţara noastră, iar ceilalţi patru au fost reţinuţi la graniţa cu Ungaria, dorind să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen.
Persoanele descoperite pe câmp nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu vorbeau limba română, motiv pentru care, poliţiştii de frontieră au procedat la conducerea acestora, la sediile Sectoarelor Poliţiei de Frontieră, în vederea clarificării situaţiei. În cele cinci cazuri s-a stabilit că persoanele depistate sunt cetăţeni din Palestina, Algeria, Maroc, Tunisia şi Nigeria, cu vârste cuprinse între 21 şi 40 de ani.

În cadrul primelor cercetării cu toţii au declarat că intenţia lor este de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau viză. Pe numele celor în cauză au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere, respectiv tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”