Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 21 iulie 2012

Mişcarea Legionară de Rezistenţă. Cele 16 comunicate răspândite în Ţară: Comunicatul Nr. 7

COMUNICAT N. 7
______________
SPECIAL MUNCITORIME

N. B.- Citeste reciteste, cugetă la cele scrise. Trece apoi textul mai departe dela mână la mână sau prin postă. Dacă poti multiplică-l si răspândeste-l in mijlocul tineretului studenteac şi muncitoresc. Nu te manifesta deschis. Nu lăsa urme. Misiunea ta e să arunci sământa cea bună, în tăcere, dar cu convingere. Va veni și timpul culesului.
Muncitori români! Ați fost mințiți! Ați fost înşelati! De când regimul comunist s'a cuibărit la cârma țării, soarta voastră n'a cunoscut decât munca istovitoare, reaua voință a responsabililor sindicali, şedintele de îndoctrinare fortată şi procesele de defăimare, intocmite dinainte de către politrucii regimului. Ați suportat totul în nădejdea unei DREPTĂȚI ce va veni. Ati tăcut in convingerea că POZIȚIA voastră SOCIALĂ se va schimba. Ati dus greul productiei in gândul unui TRAI MAI BUN şi mai omenos. Dar până acum, nici dreptatea n'a venit, nici pozitia socială nu s'a schimbat, nici traiul mai bun nu s'a împlinit! Dimpotrivă, totul s'a înrăutătit! Mizeria se adevereşte in salariile ce primiti (cele mai slabe din toată Europa), in cozile fără sfârşit pentru a capăta câteva cepe, un kilogram de cartofi sau o bucată de carne... Iar cei ce huzuresc in bine pe spinarea voastră, sunt lingăii de partid, membrii Securitătii şi cozile de topor ce vă spionează.
De 30 de ani vi se cer sfortări din ce in ce mai mari pentru prosperitatea tării şi-a clasei muncitoreşti. Dar nimic nu apare in văzul lumii, nici viată mai bună, nici prosperitate. Or, productia industriala la care luati parte nu rămâne in stocuri. E vândută şi aduce devize. Oare unde se duc aceşti bani? Cui sau la ce folosesc? S'o stiti măcar de-acum incolo: in loc să fie intrebuintati pentru imbunătătirea stării sociale şi economice a muncitorimei române, o buna parte din această avere ia drumul Indochinei, Africei sau Americii Latine, pentru a întreține revoluțiile comuniste sau a înteți propaganda marxistă.
Sistemul comunist e cea mai cruntă nenorocire ce se poate abate peste sufletul unui popor. Pentru el nu exista drepturi omeneşti şi respect fata de muncitor, decât atunci când e vorba să acuze regimurile necomuniste. De indată insa ce s'a înscăunat undeva, sunt svârlite la gunoi şi drepturi, şi respect, şi demnitate omenească. Tirania cea mai crudă domneşte, iar muncitorimea e transformată in puhoi de robi. Voi o stiti mai bine ca oricine!
Această stare de lucruri trebue să inceteze. Muncitorii români au drept la un trai omenesc, la respectul muncii şi demnității lor. Dar aceste principii nu pot fi găsite în doctrina comunismului materialist şi ateu. Ele fac parte din tezaurul social şi economic al organizatiei legionare, care vede in muncitor un frate, iar nu un robot la cheremul guvernului. Numai in doctrina legionară veti găsi adevărata valoare dată muncitorului, respectul fată de om şi de munca lui, ridicarea nivelului de viată, indemnul la cultură, infrătirea claselor sociale întru prosperitatea şi belşugul comun.
Numai sub steagurile legionare vă veţi simți "zidari de veacuri viitoare", iar inimile voastre se vor desfăta în cadența marilor reînoiri.
Muncitori români, Mişcarea Legionară de Rezistentă vă aşteaptă, ca să clădim împreună o Românie a cinstei, a respectului omenesc și-a libertății.
Mişcarea Legionară de Rezistentă
Reşița, 24 Decembrie 1974.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”