Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 1 octombrie 2012

Note de proces (2). DOUĂ INTERVENŢII CARE COMPLICĂ PROCESUL

Note de proces (1): “Avem și noi fasciștii noștri!”
de Florin DOBRESCU

Astăzi are loc, la Tribunalul Bucureşti, cel  de-al doilea termen în procesul prin care Parchetul a pus în mişcare procedura legală de dizolvare a Partidului „Totul pentru Ţară” (TPT)  în baza acuzaţiilor de fascism, rasism şi continuitate cu Mişcarea Legionară.
Dincolo de întâmpinarea ce va fi depusă de TPT, această înfăţişare se va desfăşura sub semnul acceptării sau nu de către instanţă a celor două intervenţii făcute până acum în acest proces: cea Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România – Cultul Mozaic (FCRM), prin preşedintele său dr. Aurel Vainer, şi respectiv cea a d-lui Şerban Suru în calitate de reprezentant al grupului de iniţiativă pentru înfiinţarea Partidului Legiunea Creştină şi aceea de asociat unic al SC Pavel Trading SRL.
Nu am fost în mod deosebit surprins de intervenţia în proces, în favoarea Parchetului, a FCER. Cunosc îndeobşte concepţiile care domină gândirea liderilor acestei organizaţii care se doreşte reprezentanta tuturor etnicilor evrei din România. Concepţii pe care le consider în mare măsură eronate în raport cu adevărul istoric.
Ceea ce m-a uluit însă a fost superficialitatea şi mai ales lipsa oricărui profesionalism în realizarea cererii de intervenţie de către consilierul juridic şef al FCER. D-na Beatrice Haler, autoarea documentului pe care dl Aurel Vainer şi-a pus cu atâta uşurinţă semnătura girându-i lipsa de conţinut juridic dar şi numeroasele afirmaţii enorme, în încercarea de a justifica afirmaţia cum că“înfiinţarea Partidului Totul pentru Ţară reprezintă o încălcare a prevederilor Legii 14/09/01.2003 a partidelor politice republicată” recurge la o serie de afirmaţii în sprijinul cărora nu ştim cum va reuşi să producă dovezi.
În preambul, dna Haler (girată, cum am spus, de dl Vainer) afirmă că “Partidul Totul pentru Țară este fondat de vechi legionari…”. Până aici nimic neadevărat. Dar ceea ce urmează este halucinant:“(TPT) exprimă o viziune politică specifică perioadei interbelice”!!!
Ducând mai depate raţionamentul pe baza căruia musai doreşte să dovedească gradul de periculozitate al TPT, dna Haler continua: “Doctrina acestui partid se inspiră (…) din ideile cuprinse în operele doctrinare ale corifeilor naționalismului interbelic (…) Corneliu Zelea Codreanu, Ionel Moța, Vasile Marin, Nae Ionescu, Horia Sima și alții (…) Membrii fondatori se declară mândri de acest trecut și vor să promoveze spiritul acestor înaintași” care în opinia juristei FCER  “au promovat o politică întemeiată pe ură și discriminare, pe asasinatul politic (…), pe distrugerea fizică, în masă, a unor minorități din România (evrei, țigani)” şi au “introdus teroarea, spaima, neîncrederea în rândul populației, speculând greutățile crizei econo-mice interbelice.”
Cine a citit operele pseudo-istoricilor folosiţi de propaganda comunistă dinainte de 1989, gen Fătu şi Spălăţelu, M. Stoian ş.a., nu poate să nu recunoască clişeele folosite de aceştia în denigrarea Mişcării Legionare, luate cu copy-paste biroul juridic al FCER. Este uluitor cum, în condiţiile libertăţii de exprimare şi a circulaţiei libere, timp de 20 de ani, a unor documente şi mprturii care răstoarnă practice cu totul marotele pseudo-ştiinţifice contruite pe fals şi manipulare de aparatul PCR, reprezentanţii FCER continua să promoveze teze lipsite de fundament, de care râde şi ultimul preparator de la Facultatea de Istorie.
Personal, mă angajez să trimit FCER cărţile publicate de subsemnatul pe tema adevărului istoric despre societatea românească interbelică şi imediat de după război.
Dar mai grav este faptul că reprezentanții FCER nu înțeleg că un partid din anul 2012 nu are cum, din punct de vedere sociologic, să aibă o viziune politică specifică anilor 1934-1940, după cum e absurd să afirmi că un partid contemporan ar vrea „să rezolve problemele acute ale societății românești” de azi „în același mod” cu inaintașii de acum 75 de ani!
Partidul Totul pentru Țară este un partid al actualității, care înțelege problemele României anului 2012 și se străduieşte, pe cât îi este posibil, să ofere soluții viabile, actuale, de rezolvare a acestora. E adevărat că sunt în viaţă membri ai TPT care au avut funcţii sau grade în Mişcarea Legionară, conducerea de la toate nivelurile a acestui partid este alcătuită integral din oameni tineri, cu vârste între 19 şi 50 de ani. Şi care, chiar dacă şi-au cristalizat o viziune anume în privinţa evenimentelor petrecute în urmă cu 7 decenii (fapt ce face în fond obiectul libertăţii de gândire şi de exprimare), au garantat dreptul de a se asocial într-un partid politic şi de a face politică în anno domini 2012.
Surprinzătoare a fost intervenția d-lui Serban Suru, care în cadrul primei înfăţişări, cerut respingerea acțiunii Procuraturii de dizolvare a TPT, precum și eliminarea din dosarul TPT de la Registrul partidelor politice a unor documente ale Senatului TPT cu caracter strict istoric.
D-l Suru a arătat că încă din 1992 membrii grupării pe care o reprezintă desfășoară activități după preceptele din Cărticica șefului de cuib, folosesc salutul legionar, depun legăminte, promovează personalitatea lui Corneliu Codreanu, Horia Sima, și a altor lideri legionari, utilizează semnul Gărzii de Fier, uniforma legionară, efectuează marșuri și comemorări ale martirilor legionari, fapte susținute de intervenient prin extrase din presa ultimilor 20 de ani.
De asemenea, dl Suru a arătat că Editura Mișcării Legionare din cadrul SC Pavel Trading SRL, editează de ani de zile cărți și reviste legionare, pe care le-a depus în instanţă.
Mai pe înţelesul tuturor, d-sa consideră că, dacă acțiunile desfășurate de TPT ar fi ilegale iar acesta ar fi dizolvat, ar însemna că și obiectul de activitate al grupurilor reprezentate de d-sa ar fi de asemenea sub incidența legilor penale. Şi, cum Ordonanţa 31/2002, act normative de bază invocat de Parchet, are un caracter dominant penal, d-sa şi colegii săi se consideră pe cale de consecinţă în situaţia desfăşurării unor acţiuni penale, motiv pentru care cere respingerea acțiunii Parchetului ca nefondată și nelegală.
Dl Șerban Suru a probat cu documente că, pentru activitățile de mai sus, a făcut obiectul unor reclamații penale din partea Ambasadei Israelului, Institutului Ellie Wiesel etc., anchetele fiind de fiecare data soluționate de organele parchetelor prin neînceperea urmăririi penale.
Foarte interesante sunt argumentele juridice, politice și istorice folosite în intervenția dlui Șerban Suru, asupra cărora vom reveni în articolele viitoare.
Până atunci însă, rămâne să vedem cum vor înţelege să se joace în continuare autorităţile cu Libertatea şi principiile de bază ale statului de drept. Care, trebuie să constat cu tristeţe… îşi cam trage sufletul…

2 comentarii:

Legionar Nemtean spunea...

Demersul procuraturii este unul strict politic si sunt manevrati de catre FCER care a si scos capul dupa demararea procedurii de catre Parchet. Pseudo-argumentele ei sunt de toata jena. Penibil, ridicol, absurd. Pe de cealalta parte nu se mai intelege nimic. Cine e Miscarea Legionara. Partidul TPT, FG MANU, intervenientul in proces SURU care este declara ca detine ”Editura Mișcării Legionare din cadrul SC Pavel Trading SRL”. Nu mai pricepe nimeni nimic. Tot ce pot spera este ca PTPT sa nu fie dizolvat. Ar fi un mare pas inapoi sa ramanem fara singurul partid nationalist din tara.

TLC!

Anonim spunea...

Hahahahah, imaginea completeaza materialul perfect!! Ricky delatorul!

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”