Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 1 octombrie 2012

"Operaținea 'tidal wave' - august 1943: niciun atac nu a reușit să ne doboare! Ploieștiul nu se predă niciodată!" (video)

Suporterii formatiei Petrolul Ploiesti au realizat o coregrafie spectaculoasa inaintea disputei cu Steaua din etapa a zecea a Ligii 1.
Cu cateva minute inainte de fluierul de start, fanii de la peluza I a stadionului "Ilie Oana" au rememorat cu ajutorul unei coregrafii cu totul speciale "Operatiunea Tidal Wave" din Al Doilea Razboi Mondial.

Trei bombardiere imense, suspendate de acoperisul stadionului, au planat peste o panza intinsa pe toata suprafata peluzei ce reprezenta rafinariile din Ploiesti. 

"Operation 'tidal wave' - august 1943: no assault brought us down! Ploiesti never surrenders" ("Operatinea 'tidal wave' - august 1943: niciun atac nu a reusit sa ne doboare! Ploiestiul nu se preda niciodata!"), e mesajul care a insotit coregrafia.

Demarata in august 1943 operatiunea "Tidal Wave" a vizat bombardarea rafinariilor din Ploiesti de catre Aliati cu scopul slabirii fortei Germaniei national-socialiste, care depindea in mare masura de petrolul romanesc. Considerata cea mai costisitoare operatiune de bombardament aerian condusa de Statele Unite, actiunea n-a avut un rezultat prea fericit pentru Aliati, peste 300 de piloti americani fiind ucisi, iar inca aproape 200 fiind capturati.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”