Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 29 octombrie 2012

Teroriști islamiști, prinși pe teritoriul României

Doi terorişti afgani au fost prinşi în România şi urmează să fie expulzaţi, după ce SRI i-a monitorizat de când au intrat pe teritoriul românesc, în 2011, printr-o filieră de migrație ilegală, potrivit România TV.

Cei doi încercau să pună bazele, în ţara noastră, a unor puncte de sprijin pentru terorişti aflaţi în România şi în alte state cu trupe în Afganistan.
”Este vorba despre doi cetăţeni afgani intraţi în 2011 în ţara noastră prin reţele ilegale. Au solicitat statut de refugiat, dar au fost monitorizaţi de SRI, iar acum câteva zile au fost declaraţi indezirabili de Curtea de Apel Bucureşti. Astfel de situaţii sunt cumva curente, România este o ţară expusă fenomenului terorist", a declarat purtătorul de cuvânt SRI, Marius Bercaru, citat de rtv.net. Bercaru a mai declarat pentru Agerpress că „afganii aveau legături foarte puternice cu rețele teroriste internaționale, erau cunoscuți ca fiind foarte violenți și doreau să organizeze în România puncte de sprijin care să le ofere posibilitatea să facă diverse atentate - ori in Romania, ori în alte state".
La începutul lunii, Şeicul Omar Bakri, unul dintre liderii militanţi islamişti, declara că România, alături de Bulgaria, este o ţintă legitimă a atacurilor teroriste, argumentul fiind acela că cele două state participă cu trupe la războiul din Afganistan.
"Dar din cauza trupelor sale din Afganistan şi Irak şi din cauza colaborării sale militare cu Israelul, Bulgaria devine şi o ţintă legitimă. Noi credem că putem face atentate în inima Bulgariei. Putem să facem acest lucru şi în România şi în alte state. Asta depinde de tactica şi de strategia concretă", a spus şeicul Omar Bakri.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Frica, Ura, Teroristii sunt inventate...

Alin Sorescu spunea...

Spune-le asta si victimelor/familiilor victimelor din WTC, Atocha sau metroul londonez...

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”