Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 12 noiembrie 2012

Simpozion la Râmnicu Sărat despre partizanul anticomunist Toma Arnăuțoiu

Fundația „Corneliu Coposu”- Filiala Buzău și Colegiul Național “Alexandru Vlahuță” din municipiul Râmnicu Sărat continuă proiectul “Conferințele Corneliu Coposu”. O întâlnire în cadrul acestui proiect va avea loc vineri, invitat special al evenimentului fiind Ioana-Raluca Voicu-Arnăuțoiu, fiica partizanului anticomunist Toma Arnăuțoiu.

Tema sesiunii va fi rezistența armată anticomunistă din Făgărașul de Sud, luptătorii din munți - Toma Arnăuțoiu, Grupul de la Nucșoara. În cadrul evenimentului va fi prezentat și un film documentar despre Grupul de la Nucșoara.


Violonista Ioana-Raluca Voicu-Arnăuțoiu este fiica lui Toma Arnăuțoiu, locotenent in Armata Regală Română, care, între anii 1949 - 1958, a condus rezistența armata anticomunistă din Făgărașul de Sud, și a Mariei Plop, luptătoare activă în grupul condus de Toma Arnăutoiu. 

A publicat, în anul 1997, volumul „Luptătorii din munți - Toma Arnăuțoiu, Grupul de la Nucșoara, documente ale anchetei, procesului, detenției”, volum premiat în 1998 la Salonul național de carte.

Sursa: adevarul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”