Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 16 august 2009

Axa Răului: New-York-Ierusalim-Chişinău – Speculanţii de carne vie


de Gabriel Teodor Gherasim, New-York

Când “Jurnalul de Chişinău” din 27 Iulie 2009 ne-a informat că Levy Izhak Rosenbaum, un bărbat în vârstă de 58 de ani din cartierul new-yorkez Brooklyn, a fost arestat sub acuzaţia de trafic de organe, în cadrul unei anchete a FBI privind crima organizată evreiască, soldată cu arestarea a 44 de persoane din statele New Jersey şi New York, printre care trei primari din New Jersey, mai mulţi oficiali locali şi cinci rabini, m-am dus cu gândul la ce le spusese Ellie Wiesel în prezenţa lui Ion Ilici Iliescu, tinerilor români din Sighet când revenise în ţara în care s-a născut: “Mergeţi acasă şi întrebaţi-i pe bunicii voştrii de ce nu i-au apărat pe evrei când au fost persecutaţi între 1941-1944?”

Potrivit agenţiei AP, preluată de presa americană, politicienii şi rabinii arestaţi nu au fost acuzaţi de implicare în traficul internaţional de organe direct, ci “numai” în spălarea de bani de pe urma lor (deci un fel de “nu că spun, dar zic”), cât şi în contrabanda cu bunuri contrafăcute, printre care poşete “de firmă”.

În anii ’90 când am sosit cu nişte colete umanitare la Chişinău, donate de către Northwest Medical Teams din Portland, directorul de la Spitalul de Urgenţe din Chişinău a avut bunăvoinţa ca să-mi dea un tur al spitalului, iar când am ajuns la secţia de dialize am aflat cu stupoare că Israelul dădea maşini medicale pe organe din Basarabia.

“N-avem bani, a oftat doctorul, plătim cu ce avem.”

Dacă chiar şi când organele veneau trimise în Israel de la donatori care muriseră înainte de explantarea organelor, mi s-a părut solicitarea Israelului de o abjectă speculă de carne umană, cu atât mai mult este vorba acum de practici oribile, de care ‘Dr.’ Mengele însăşi ar fi fost mândru: este vorba de explantarea organelor DE LA OAMENI VII şi vinderea lor celui mai mare plătitor din licitaţiile Americii.

Arestarea şi punerea sub acuzare a lui Rosenbaum au fost posibile datorită unei operaţiuni sub acoperire a FBI, în care doi agenţi au stabilit şi înregistrat o întâlnire “de afaceri” cu suspectul, pretinzând ca au nevoie urgent de un rinichi pentru un unchi bolnav. Rosenbaum s-a prezentat drept “un intermediar” care îi poate pune în legatură cu un donator potrivit. Anchetatorii au aflat ca reţeaua condusă de Rosenbaum cumpăra de la români basarabeni, din România şi de la alţi est-europeni săraci, cu preţuri cuprinse între 2.000 şi 10.000 de dolari, rinichi al căror preţ ajungea în SUA până la 160.000 – 180.000 dolari.

Potrivit presei americane, reţeaua lui Rosenbaum ar fi avut ramificatii prin Israel, o alta “sursă” de beneficiari de rinichi. După ce erau racolaţi în Republica Moldova, România, sau în alte ţări sărace, donatorii intrau pe teritoriul american, în general pe la Aeroportul Internaţional Kennedy din New York, cu vize false de studentţi sau de turişti. Deci pentru o operaţie de asemenea anvergură treabuiau ca oficiali ai guvernelor Moldova, România, Israel, S.U.A. şi din alte ţări afectate de asemenea târguri de carne vie, să fie implicaţi. Cine sunt aceştia şi de ce mai sunt liberi (mai ales pe poziţiile de autoritate pe care le-au abuzat), rămâne de investigat.

Cotidianul “New York Post” a scris pe 26 Iulie 2009 că Levy Izhak Rosenbaum ar avea legături şi cu Bernard Madoff, autorul “fraudei mileniului”, care a făcut timp de câţiva ani donaţii de zeci de mii de dolari unei organizaţii de caritate (sic!) conduse de Rosenbaum. Să mai menţionăm că acest Madoff este demonizat în presa americană în primul rând pentru că a fraudulat pe evreii săi, şi încă de la cea mai scumpă sinagogă din lume, cea de pe Fifth Avenue din New-York. Intrat în colimatorul şmecheriilor acestui “cal troian” evreiesc a fost şi prietenul nostru Ellie Wiesel, cel care dădea lecţii de morală poporului român.

Ca o notă aparte despre acest Wiesel (derivativ de la “nevăstuică“), să menţionăm că nu românii, ci ungurii l-au trimis la lagăre de exterminare cu tot neamul, pentru că Nordul Transilvaniei fusese dat Ungariei de către Hitler şi că România a interzis deportarea oricărui evreu din România în lagărele de exterminare nemţeşti, chiar când germanii ne ocupaseră ţara. Şi acelaşi Wiesel care descria într-o carte autobiografică cum s-a “bucurat enorm de mult când trupele ‘civilizatei’ Ungarii hortiste au ocupat Nordul Transilvaniei de la ‘primitivii’ români”, nu şi-a cerut EL niciodată iertare pentru insultarea poporului român şi pentru “bucuria” lui la ocuparea pamântului românesc de către maghiari, care de fapt echivala cu un un act de trădare a României.

Revenind la speculanţii de organe româneşti şi creştine, antropologul Nancy Scheper-Hughes, profesoară la Universitatea Berkely, autoarea unei cărţi în curs de apariţie privind traficul internaţional de organe, susţine că a aflat despre sinistra ocupaţie a lui Rosenbaum prin contactele sale din Israel, încă de acum zece ani, şi că a adus demult cazul în atenţia FBI, fără ca această agenţie poliţienească să intervină până ce FBI-ul n-a primit permisie de la cei mai mari in guvern. Ea a mai declarat că i s-a relatat că Rosenbaum avea un pistol cu care nu ezita să îi ameninţe pe potenţialii vânzători de organe dacă aceştia se răzgândeau şi nu mai doreau să finalizeze tranzacţia aceasta criminală, lucru relatat de altfel recent şi de România Liberă.

Deci de la schimbul mercantilist de maşini contra rinichi al Israelului cu Moldova din anii ‘90, la răpirea, ameninţarea, şatajarea şi batjocorirea donatorilor de azi din Moldova (România, ş.a.), este vorba de crimă, mai ales când organele se prelevează de la oamani vii.

Când Paul Goma a aflat de la Paris de cearta românilor din partea lui Wiesel la Sighet, a răspuns cu vocile victimelor Basarabiei, a Bucovinei de Nord şi a Bugeacului: “După ce o să primim noi, românii, de la evrei, răspunsul la întrebarea de ce nu au ajutat ei pe zecile de mii de ţărani, preoţi şi învăţători/intelectuali români care au fost împuşcaţi, deportaţi, omorâţi şi închişi de comisarii evrei N.K.V.D-iştii de sub ocupaţia din 1939-1941, o să răspundem şi noi întrebării lui Wiesel, întrebare pe care ar fii trebuit să o pună mai bine torţionarilor săi unguri şi germani, pentru a căror ocupaţie iniţial s-a şi bucurat.”

Comunităţile evreieşti trebuie să facă proteste oficiale şi să arate dezasociere totală faţă de orice crimă făcută de evrei, mai ales prin filiera Israelului, acum, pentru a evita o interpelare gen Paul Goma pe viitor despre aceste episoade scabroase contemporane de explantare de organe pentru profit sau “schimb” de tehnologie contra organe.

Numai si numai printr-un cod de etică intolerantă faţă de orice criminali care speculează în carne vie, se poate de evitat stereotipuri şi generalizări negative către orice comunitate. Dacă aceşti criminali ca Rosenbaum şi mafia lui evreiască s-au lansat în activităţi care sunt un pretext de aur pentru ca ideologii anti-evrei să pornească campanii anti-semite, reacţia comunităţilor evreieşti trebuie să fie de o condamnare fără echivoc a lui Rosenbaun & Co.

Altfel, nu vor fi învăţat nimic din trecut când s-a pus întrebarea: “Ce-aţi făcut voi înspre condamnarea acestor acte criminale contra oamenilor noştri?” sursa: ro.altermedia.info

1 comentarii:

Anonim spunea...

Dar aici de ce nu ai comentarii, Corrneliu?

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”