Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 18 septembrie 2011

Sute de musulmani s-au rugat pe străzile din Paris în ciuda legii care interzice acest lucru

Sute de musulmani s-au rugat vineri dupa-amiaza pe strazile unui cartier din Paris, in ciuda faptului ca ieri a intrat in vigoare o lege ce interzice acest lucru, transmite New York Post. La mijlocul acestei saptamani, ministrul de Interne al Frantei, Claude Guéant, a promis ca noua legislatie va fi aplicata cu strictete, iar cei care o incalca vor fi arestati.

Publicatia Le Parisien a scris ca cel putin 200 de credinciosi musulmani au ignorat legea si s-au rugat in districtul Goutte d'Or, in arondismentul 19 din Paris.

Gueant a avertizat joi ca politia va folosi forta daca musulmanii, dar si credinciosii ce apartin altor religii, vor incalca legea menita sa pastreze seculare spatiile publice din capitala franceza.

Ministrul de Interne de la Paris a afirmat ca noua lege va fi aplicata cu strictete "deoarece raneste sensibilitatea multora dintre cetatenii nostri".

Intr-o declaratie pentru Le Figaro, Claude Gueant a afirmat ca "vigilenta mea va fi neabatuta pentru ca legea sa fie aplicata. Rugaciunile in strada nu sunt demne pentru practicile religioase si incalca principiile secularismului".

Ministrul a precizat ca "toti liderii musulmani sunt de acord" cu aceasta legislatie.

Gueant a promis ca va interzice "in cateva luni" rugaciunile pe strazi la nivel national, spunand ca "strazile sunt pentru sofat, nu pentru rugat".

Ministrul de Interne a spus joi ca problema rugaciunilor publice a fost limitata la doua strazi din districtul Goutte d'Or, in arondismentul 19 din Paris, unde "mai mult de o mie" de persoane blocheaza soseaua in fiecare zi de vineri.

Potrivit unui acord semnat in aceasta saptamana, credinciosii musulmani vor putea sa foloseasca spatiul unei statii de pompieri din apropiere, pana cand se va construi o moschee mai mare.

New York Post scrie ca interzicerea rugatului pe strazi este ultima actiune a guvernului de la Paris de a indeparta Islamul din spatiul public. In aprilie, a intrat in vigoare legea care interzice femeilor sa poarte in public traditionalul val musulman (niqab).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”