Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 11 ianuarie 2012

Pacoste! Se întorc zburătoarele: Primii ţigani repatriaţi din 2012 au ajuns la Timişoara...

Francezii au trimis în România primul ˝transport˝ de țigani din acest an. Este vorba despre 164 de cetățeni români care au ajuns, miercuri, pe Aeroportul Internaţional Timişoara, cu un avion charter care a fost pus la dispoziţie de autorităţile din Hexagon. Ţiganii au aterizat, miercuri, în jurul orei 17, la Timişoara. De aici au fost îmbarcați în autobuze care i-au transportat la Gara de Nord, de unde și-au continuat călătoria către localităţile de proveniență.
Fiecare dintre ei a primit de la autoritățile franceze 300 de euro. Ca de obicei, mulți dintre cei care au ajuns la Timișoara au spus că vor sta foarte puțin în România. ˝Aici nu avem din ce să trăim, e prea multă sărăcie˝, au declarat țiganii, în timp ce se urcau în autobuze, etalându-și bijuteriile de pe mâini și electrocasnicele înghesuite în sacoșe voluminoase.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”