Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 16 februarie 2012

Ce-ar trebui să știe fanii lui Che

1. Omul i-ar fi împușcat pe fanii lui de acum fără să se gândească. Acum toți rockerii și alte neamuri de rebeli îl poartă pe tricouri ca pe un simbol al libertății. Pe dracu’ ! Aveați idee că ,,eroul libertății” a interzis muzica rock în timpul cât a fost în guvernul cubanez ? Că îi arunca în închisoare sau executa pe rockeri, hippioți și alții asemenea ? Că erai executat dacă îndrăzneai să gândești și să te exprimi liber ? În memoria acestor lucruri , fraierii (rebelii ) din categoriile astea îl poartă pe piept. Pe scurt, era un comunist nenorocit. Prin comparație, Ceaușescu era un liberal, față de cât de îndoctrinat era Che.

2. Omul era un dobitoc. Un mare dobitoc, mai precis. Unul dintre cretinii ăia care ajung în poziții înalte și fac praf totul pentru că nu știu altceva decât bătaie. Printre ideile lui ,,geniale” se numără inițiativa de a interzice banii. Mai mult, când a fost ministrul Economiei în guvernul lui Fidel Castro, a făcut pur și simplu praf mare parte a economiei țării.

3. Marele Che era o jigodie fără scrupule. Micul vostru erou executa oameni fără să ezite, uneori chiar cu mâna lui. Pentru ce crime ? Printre altele, pentru că scriau cărți. Sau scriseseră. Sau aveau alte idei decât el. De fapt, a recunoscut public faptul că regimul lor execută prizonieri politici și va continua să o facă. Și a spus textual că nu are nevoie de dovezi, îi execută și așa. Frumos, nu ?

4. Revoluționar din prostie. Poate credeți că Che Guevara a plecat din Cuba ca să facă bine săracilor. Să le aducă revoluția. De fapt, a plecat fiindcă Fidel Castro nu-l mai suporta și își dădea seama că ăsta trage țara în jos. Așa a plecat omul nostru să facă revoluții prin altă parte. Și ghici ce ? Niciuna nu i-a reușit. Tare, nu ?

5. Era un hoit. Efectiv. Marele Che Guevara era celebru pentru faptul că nu se spăla. Pur și simplu nu-i plăcea apa. Nu e vorba că uita să facă duș într-o zi. Cu săptămânile și lunile uita. Bine, ca să fiu sincer în cazul ăsta înțeleg de ce unii dintre vamaioți se identifică atât de mult cu el.

6. Celebru datorită dușmanilor. Dacă nu știați, pe Che l-au făcut celebru tocmai ăia pe care-i ura. Americanii. Hollywood-ul mai precis, care halește orice poveste romantică și care poate stoarce sentimente de la oameni.

Ca un paradox, pe Che îl adulează tocmai ăia care ar trebui să-l înjure. Care dacă Che le-ar fi condus țara, ar fi fost omorâți sau băgați în închisoare. Ca să vezi cât de ușor poți jongla cu mințile ignoranților când le dai o imagine frumoasă și informații deloc.

Din puțul gândirii lui Che Guevara: “Pentru a trimite oameni în fața plutonului de execuție nu avem nevoie de nici o judecată. Judecata este o procedură învechită, burgheză. Aceasta este o revoluție! Şi un revoluționar trebuie să devină un ucigaş cu sânge rece motivat de ura pură. Noi trebuie să cream pedagogia Zidului!“

“Nebun de furie îmi voi păta puşca cu sânge măcelărind orice duşman care-mi va cădea în mână! Nările mi se vor dilata în timp ce voi savura mirosul prafului de puşcă combinat cu sânge. Odată cu moartea duşmanilor mei mă voi alătura proletariatului triumfător cu un urlet animalic!“. Şi încă un citat: “Ura este unul din elementele luptei noastre, ura nelimitată împotriva duşmanului va dărama orice restrângeri naturale transformând soldații noştri în ucigaşi cu sânge rece.“

THE REAL CHE GUEVARA

4 comentarii:

Anonim spunea...

Ce-mi place cand un blogger baga cuvintele "de fapt" in fata unei asertiuni pe care nu o argumenteaza in propriul articol.
Ai vomitat prostia asta si ne-o dai drept "opinie"? O sa ma inveti ce sa port pe tricou?
Nationalismul este o prostie. Natiunea este un concept artificial. E un set de valori arhaice, de care nici nu mai tii cont. Aperi "cauza" asta dreapta pentru ca n-ai ceva mai bun de facut. Ti-ai creat o identitate - cea de nationalist - pentru ca asa e moda. "Ala cine-i? E rocker. E skater. E biker. E tocilar." Suntem obligati sa fim -cineva- ca altfel suntem nimeni.

Gaseste-ti un hobby omule, ca din blogging n-o sa-ti faci nici bani, nici prieteni.

Stiu ca lumea asta e aiurea, ca africanii mor de sete, iar americanii isi mai fac un aquapark in curte. Dar schimband tricourile "Che" cu tricouri "Antonescu" n-o sa faci nimic.

1Autonom spunea...

@Anonim,
Dacă ai cunoștințe minime de istorie știi că toate amănuntele din articol sunt perfect adevărate.

Che Guevara a fost exact cum este descris în articol. E chiar șocant să îl porți pe piept și să nu îți fie cunoscute aceste lucruri. Dacă le cunoști și totuși îl mai porți pe piept ești revoltător de idiot.

Pentru tine naționalismul o fi o prostie. Dragostea față de cei care sunt din același neam cu tine, cu care ai un trecut și un viitor comun, vorbești aceeași limbă, ai aceleași tradiții etc este UN INSTINCT și UN SENTIMENT natural. Nu pot să spun decât că ești denaturat de media, de mediul siperficial de la școală, anturaj etc.

Tu poți să porți ce te duce capul, dar să nu te miri dacă ești etichetat drept „Che cocalar”.

Blogul ăsta nu își propune să scoată bani! (Vezi vreo reclamă undeva? Lupta NS nu acceptă reclame pe pagina sa, deși am avut oferte.)

Îți recomand să mergi să îi adapi pe africani cu apă dacă îți pasă cu adevărat de ei, nu să îi blamezi pe americani pentru aquaparkul din curtea casei. :D

„ Dar schimband tricourile "Che" cu tricouri "Antonescu" n-o sa faci nimic.” Ești sigur? Che nu mai este nici măcar un simbol. Este un individ ciuruit de capitaliști și apoi galvanizat tot de ei pentru a fi purtat de cocalari din lumea întreagă, pe tricouri, breloace, șepci ș.a.m.d. creind un adevărat gheșeft care aduce profit tocmai celor care l-au ciuruit. :)

robert miron spunea...

bine ca macar pe ici pe colo le mai povestiti idiotilor ce-a fost cu che asta...da uite ca tot se mai gaseste cate un tampit ca anonimus ala de mai sus..=))

Alisia spunea...

http://enlalineadecombate.blogspot.com/2012/02/lo-que-los-fans-deberian-saber-del-che.html Ponta a ajuns în Spania cu tricoul lui de căcat. :)))))))

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”