Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 8 aprilie 2012

Serbia: Revolte împotriva colonizărilor cu țigani, soldate cu răniți și arestați (video)

Belgrad. Cu ocazia montării unor barăci în care urmau să fie mutate un număr mare de familii de țigani din localitatea Bevil, din suburbia belgradeana Novi Beograd, în satul Resnik, s-a ajuns la câteva incidente între localnici și ”forțele de ordine”. 
Cetățenii din localitate revoltați împotriva acestei colonizări au atacat cu pietre și carămizi ”forțele de ordine” care supravegheau montarea barăcilor. Localnicilor li s-au alăturat și suporterii patrioți ai echipelor de fotbal Rad și Steaua Roșie. Altercatia s-a soldat cu 14 răniți din care 12 polițiști, 4 persoane au fost arestate. Poliția a blocat ieșirea din localitate pentru a zădărnici acțiunile localnicilor care doresc să împiedice în continuare aducerea barăcilor în care vor fi mutați  aproximativ 1.000 de țigani, o populație criminogenă cu care conviețuirea este deosebit de periculoasă. Până acum, datorită protestelor, au fost montate doar 8 barăci din cele 40 planificate a se monta pentru colonizarea masivă a țiganilor. Dacă va continua colonizarea, în mod cert  se va întâmpla o catastrofă socială și etnică prin explozia infracționalității și schimbarea raportului etnic în zonă.

Românii din satele românești se tem că țiganii vor fi colonizați și în satele lor, așa cum s-a întâmplat și în anii trecuți.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”